TORNAR A PORTADA

    

 

 

PETITA HISTORIA DEL CLUB DE FUTBOL BARCELONETA

 

L’any 1930 va ser fundat al barri de la Barceloneta, el Club de Futbol Barceloneta, competint a nivell regional fins l’any 1936 quan va esclatar la guerra civil espanyola.

 

Després d’aquest trist episodi per a la història, als voltants del anys 40, va reprendre les seves activitats un altre cop. Al 1947 neix al barri la Penya Barcelonista Barceloneta i crea un nou equip de futbol, al mateix temps que apareixen nous equips com el Sant Carlos,  l’Atlàntic Marítim  i d’altres.

 

Durant vint-i-cinc anys, al barri es crea molta rivalitat entre aquests equips. Per aquest motiu, s’arriba a la conclusió entre les diverses juntes, d’unir-se per potenciar més el futbol i la Barceloneta a nivells superiors. Avançant-se als temps, les juntes acorden fusionar tots els equips sota el nom de Club de Futbol Barceloneta, passant a militar a la categoria on estava l’Atlàntic Marítim.

 

Amb la fusió el nou equip ascendeix a 1ª. Regional i la temporada següent a Preferent. La gesta esportiva més gran que ha aconseguit la entitat fou la temporada 1979-80, on l’equip Juvenil va jugar amb al Saragossa (estadi de la Romadera) quedant sots-campió de la Lliga nacional.

 

Durant aquest anys el club va estar ubicat en diversos camps de futbol, un d’ells a la vora  del mar. Aquests camps reunien poques condicions per la pràctica del futbol. El temps per sort canvien i, aprofitant les Olimpíades de 1992, l’Ajuntament de Barcelona, veient la trajectòria històrica del Club i la categoria en la qual militaven, decideix construir un camp de futbol als terrenys del nou Parc de  la Catalana, on estava la primera fàbrica de gas del país i cedeix al Club en règim de concessió municipal.

 

El 5 d’octubre de 1994 queden inaugurades per l’Excel·lentíssim Sr. Alcalde de Barcelona el Sr. Pascual Maragall les noves instal·lacions del Camp Municipal de Futbol Parc de la Catalana.

 

La temporada 93-94 va quedar campió obtenint un record golejador no superat encara per cap equip del futbol català. Aquesta temporada va aconseguir l’ascens a la categoria de Primera Catalana i a  la següent va estar a punt d’aconseguir l’ascens a Tercera Divisió. La temporada 1999-2000 es perd la categoria i durant tres temporades es milita a la categoria de Regional preferent, actualment està a la Primera Territorial.

 

A partir de la temporada 2000-2001 es celebra anualment el torneig de Futbol Base y  Ciutat Vella Memorial Joan Hernández i Guardiola. El primer tanca un cap de setmana intens, ple de partits i el segon obre amb il·lusió el principi d’un treball que es realitza en equip i on els resultats es veuran durant les jornades. Durant aquests dies, són convidats clubs importants on els seus equips viuen un ambient de competició esportiu i social.

 

El passat mes de juny de 2006 es va organitzar per primera vegada un Campus, activitat que va ser rebuda amb molta il·lusió pels nostres jugadors de futbol base, l’experiència ha estat molt bona i esperem poder tornar a organitzar-ho l’any vinent.

  

CLUB DE FUTBOL BARCELONETA treballa amb el màxim d’esforç i il·lusió en el projecte Esportiu i Social de cada temporada per fer d’aquest un gran club.